Høvringen

Rondane

Rondane er en af de smukkeste og mest populære fjeldpartier i Norge.Fangstanlæg for rener og mange gravsten er synlige tegn på, at Rondane har været levebrød for folk i tusinder af år. 

Med sin storslående natur er Rondane blevet et af vort tids mest populære rekreationsområder. 
Oprindelig var Høvringen en stor setergrend Navnet kommer af hovring - hestesko. Det er fjellende rundt om Høvringen som former denne hestesko. Nærheden af Rondanemassivet har gjort sit til at Høvringen har en lang tradition som rejsemål.  

De første setere begyndte at tage imod gæster tidligt i 1800-tallet. Idag kan Høvringen tilbyde ca 700 gæstesenge fordelt på et titals overnatningsteder. Standarden varierer fra enkle hytter til fjellstuer og højfjellshoteller. Kulturen og traditionen fra den gamle setergrend er bevaret og kombineret med høj standard og god service. 

Høvringen har et stabilt klima. Sti- og løjpenettet er godt udbygget, og kan byde på mange og varierende udflugter som passer for alle, uanset alder og kondition. 

Faunaen består af 21 dyrearter, 31 hækkede fuglearter, samt 215 højere plantearter. De højeste toppene rager mod 2200 m.o.h.